Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Városháza

Hollandia, Rotterdam, Látnivalók

Városháza

Rotterdam, Hollandia, Látnivalók
  • Cím: Markt 87, 2611 GW Delft, Hollandia

A rotterdami Városháza első cölöpét 1914. augusztus 13-án verték le azzal a céllal, hogy megépítsék az ország legnagyobb városházáját. Az építkezés az első világháború miatt lassan haladt, végül 1920-ban készült el. Szerencsésen túlélte a második világháború bombázásait is.

Az építése óta kicsit megkopott épületet szeretik virágokkal és zászlókkal díszíteni. 86 méteres hosszával és 106 méteres szélességével ma is a legnagyobb városháza Hollandiában.

A 75 méter magas torony tetején a békét szimbolizáló aranyozott nőalak látható, Johann Keller szobrászművész alkotása. A téglaoromzat fülkéjében elhelyezett Város leánya szobor Toon Dupuis alkotása.

Az épület legjellegzetesebb részlete a 75 méter magas torony, amely a centrumban kialakított városkép meghatározó eleme. Az épület napjainkban is eredeti rendeltetését tölti be, kísérővel azonban látogatható. Érdemes a belső terek díszítését is megtekinteni.Városháza
Rotterdam, Hollandia
Copyright: JVH010   Forrás: flickr

Rotterdami Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!