Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Rotterdam

Rotterdam közlekedés

Rotterdam, Hollandia, Közlekedés

Közlekedés

Rotterdam, Hollandia, Közlekedés

Légi közlekedés
Rotterdamba Budapestről közvetlen járat nem indul, müncheni vagy düsseldorfi átszállással kell számolnunk. A város repülőtere a Zestienhoven kerületben van. A repülőtérről busszal vagy taxival juthatunk be a belvárosba.

Metró
Rotterdam metróvonala a főpályaudvartól kiindulva a belváros, majd a Maas alatt halad. Az öt vonal átszövi a belvárost és a peremkerületekbe is eljuthatunk.

Villamos
Rotterdam villamosvonalai gyakorlatilag a város valamennyi kerületét behálózzák. Léteznek villamos gyorsjáratok is, amelyek a külső lakónegyedek széles körét kötik össze. Jó lehetőség, hogy turistaként teljes képet kapjunk a városról.

Busz
A villamoshoz hasonlóan sűrű a város buszközlekedése is, és jól kiegészíti a villamosvonalakat. A járatok általában 24:00-ig közlekednek. A buszokra, villamosra és metróra ugyanaz a jegy érvényes.

Taxi
A rotterdami taxiknak nincs egységes színe, keressünk a jól ismert TAXI feliratot az autók tetején. Vízitaxit is bérelhetünk, amelyekkel a kikötőben horgonyzó hajókhoz, rakpartokhoz vagy vállalati irodákhoz juthatunk el.

Autóbérlés
A nagyobb autókölcsönző cégek Rotterdamban is jelen vannak. Kirendeltségeiket keressük a pályaudvarok vagy a repülőtér környékén.

Forrás: Lindner László: Rotterdam

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!